Accidentul de la Muntengru nu are nicio importanță, pentru că statistic mor 8,21 oameni în fiecare zi din accidente rutiere în România, adică au murit peste 57 de oameni în România tot din accidente rutiere de când se discută de cei 18 morți.

De o săptămână toate știrile încep cu autocarul plin de români, căzut într-o prăpastie în Muntenegru. Când s-a întâmplat a devenit știre națională. Gâdea, femeia-bărbat mereu emoționată, care se epiliează pe față a transmis ore și zile în șir în direct, cele mai inutile detalii. Toate televiziunile au trimis cel puțin un ziarist în râpă să transmită live de la fața locului. Câți oameni au murit în acest accident? 18. În România mor peste 3.000 de oameni anual din accidente rutiere, aici este statistica. Deci, în România mor în medie aproximativ 8-9 oameni pe zi din accidente rutiere iar anual mor în lume 1,3 milioane din același motiv.

De când s-a întamplat asta au trecut mai multe zile și au murit mai mulți oameni decât în acel accident, tot din accidente rutiere, dar asta iar nu contează deoarece ziariștii cretini au senzația ca dau știri de interes național. Singura diferență este că în acest accident au murit 18 deodată. Și dacă mor tot 18 oameni din același motiv in aceeași zi, dar în mașini diferite nu e același lucru? De ce aceștia merită mai multă atenție doar pentru că erau în aceeași mașină?

S-a declarat zi de doliu național în memoria nenorociților din acel accident. În același timp, în alt colț de lume, mai exact în Drobeta Turnu Severin s-a desfințat singurul spital de urgență din județ. Eu propun să se declare zi de doliu național în memoria oamenilor din tot județul, care vor muri datorită desființării acestui spital, inclusiv din accidente rutiere, deoarece pe o rază de cel puțin 100 de km nu mai există un spital de urgență. Sau să avem doliu național la fiecare 3 zile, pentru că la 3 zile mor statistic vorbind, aproximativ 24-25 de oameni din accidente rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>